Sydfyns Fri Fagskole

Region
Syddanmark
Antal
45 pladser
Botilbud
Ja

Sydfyns Fri Fag og Efterskole

Sydfyns Fri Fag- og Efterskole henvender sig til unge mellem 15 og 20 år. Man kan starte på efterskolen på 9. skoleår og på den fri fagskole på 10. skoleår. Vi har også en afdeling med STU-elever, som tager deres STU på den fri fagskole. 

Du bor på skolen, efterskoleeleverne på dobbeltværelse og de øvrige på enkeltværelser. Du er tilmeldt en af vores spædende linjer, som giver dig et praksisfagligt input 8 timer om ugen. Derudover har du dansk, matematik, engelsk, samfundsfag, naturfag eller fysik/kemi hen over ugen. 

Du kan også vælge mellem spændende valgfag om eftermiddagen og aftenen, fx e-sport, fitness, mountain bike, musik, ridning, madlavning og kageværksted. 

Vores linjer er: 

  • Hest 360 (hestemanegement, spring og dressur)
  • Game Design (programmering og visual art)
  • Care, Beauty & Business (pædagogik for store og små, sosu og skønheds- og butiksområdet)
  • Gastronomi (Madlavning, bager, konditor og events)
  • Håndværk (Murer- og tømrerfaget)
  • Styrke & Mod (Oplevelser i naturen på cykel, kajak og i shelter)
  • Maritim (fra 2025) (Knob, motorlære, oplevelser med fokus på erhvervssejlads )

Sydfyns Fri Fag- og efterskole er en kostskole med et samlet undervisnings- og botilbud. Den pædagogiske indsats og støtte ydes i al samvær på skolen. Der er en høj lærerdækning i såvel undervisning som pædagogisk tilrettelagt samvær og fritid.

STU-elever indgår i undervisningen med de øvrige elever og kan også afslutte deres boglige fag med folkeskolens afgangsprøver, hvis de ønsker dette.

For at blive godkendt til en STU skal den unge visiteres gennem kommunen. Forud for optagelsen hører også et besøg på skolen til, samt en praktik.

Adresse

Sydfyns Fri Fagskole
Klingstrupvej 5
5881 Skrårup

Forstander

Lisbeth Refbjerg

Etableret

1990