STU Greve

Region
Sjælland
Antal
50 pladser
Botilbud
Nej

Vi prioriterer at undervise og kvalificere de unge til voksenlivets forskellige fællesskaber. Vi arbejder derfor aktivt med at introducere de unge til de arbejds-, fritids-, uddannelses- og familiefællesskaber, som de vil møde i fremtiden.

”På STU arbejder vi med sociale fællesskaber og det tror jeg bekæmper ensomhed” Daniel, 22 år

Sammenhængen mellem læringsmål og undervisningsaktiviteter skal være så tydelige som muligt for den enkelte elev. Vi involverer derfor altid vores unge og tager udgangspunkt i elevens ressourcer og interesser, når vi - løbende - opstiller kompetence- og læringsmål under uddannelsen.

Det er afgørende, at der er et holdbart match mellem de unge og de fællesskaber, vi præsenterer dem for. Derfor arbejder vi parallelt med de studerendes selvforståelse og oplysning om deres særlige behov til vores samarbejdspartnere.

Vi lægger vægt på en tryg og tillidsfuld atmosfære, som vi mener skaber de bedste vilkår for at kunne lære.

Elevcitat

”Sådan troede jeg også det var dengang jeg startede. Hun skal bare lige lære, at man må være den man er her på vores STU” Katja 19år

Udover at sørge for at underviserstaben har et bredt pædagogisk fundament, med undervisere som alle har kendskab til at lave undervisning på specialområdet, har underviserne også forskellige kompetencer og specialviden om f.eks. diagnoser, traumebehandling, NADA-behandling og andet.

Alle undervisere har kendskab til en neuropædagogisk tilgang og modtager fast faglig supervision af en psykolog.

Vi er respektfulde overfor den opgave vi har påtaget os, med forståelse for den indflydelse vi har i vores unges liv. Så den effekt vi har skal være meningsfuld for vores unge.

Tilbud:

  • STU Greve er for unge med generelle indlæringsvanskeligheder, psykisk sårbare unge og udviklingsforstyrrelser indenfor autismespektret samt ADHD.
  • Overordnet formål er at hjælpe vores unge til at leve et så selvstændigt og indholdsrigt liv som muligt. Vi har fokus på personlig udvikling, social udvikling samt udvikling af mulighederne for et aktivt og indholdsrigt fritidsliv og mulighederne for tilknytning til arbejdsmarkedet.
  • Det er vores opgave at hjælpe de unge med at prioritere deres læringsområder, så de udvikler sig med størst mulig kvalitet i løbet af deres uddannelse. Derved kan vi målrettet arbejde med de kompetencer de unge har mest gavn af at styrke. Dette gør vi i et tæt samarbejde med den unge, den unges netværk, UU-Vejleder og rådgivere.

Optagelse og pladser:

  • STU Greve har løbende optag med 50 pladser.

Adresse

STU Greve
Hundige Allé 11 A
2670 Greve

Forstander

Skoleleder: Trine Dandanell Madsen

Etableret

2014