SEMAISKOLEN

Region
Nordjylland
Antal
15 pladser
Botilbud
Ja

På Semai betragtes alle som værdifulde og vi stræber efter, at give alle de bedste forudsætninger for et værdigt og meningsfuldt liv.
Vores tilbud er kendetegnet ved høj faglighed, fleksibilitet og hjertevarme. Vi har fokus på elevernes ressourcer frem for begrænsninger. Vi arbejder målrettet på, at ruste eleverne til et voksenliv, med så stor selvstændighed som muligt.

Vores filosofi er, at vi skal møde de unge, der hvor de unge er. Det vil sige, at vi tilpasser rammerne og kravene til den enkeltes kapacitet. Vi VIL være et sted, hvor vores elever trives. Trivsel er en forudsætning for læring og udvikling.  Vi mener, at al læring har værdi, hvorfor vi er OCN-certificeret. Hos Semai får elever papir på den uformelle læring, såvel som den formelle læring. Med OCN-bevis i hånden står eleverne efter endt uddannelse med valideret læringsbeviser, der øger deres muligheder for et selvstændigt voksenliv. Vi bestræber os på, at have et så tæt samarbejde med jobcentre som muligt, således at eleverne efter end uddannelse er afklaret i forhold til fremtidsmuligheder.

Drivværket er et sted, hvor jeg godt kan li´ at være. Der er plads til mig på de dage, hvor jeg ikke har det så godt eller måske har lavet en ”all nighter”. – Mads STU-elev.

Hvis der er planlagt noget og jeg slet ikke orker det i dag eller den dag, så finder vi altid ud af noget andet. Så jeg alligevel får lavet noget”. – John.

Gode voksne”. – Casper.

På Semais STU er der fokus på:

  • At give eleverne et realistisk billede på egne kompetencer og ressourcer
  • At give eleverne redskaber til at kunne indgå i sociale fællesskaber
  • At give eleverne så mange gode oplevelser som muligt
  • At opnå kompetencer inden for kreative-, service- og håndværksfag
  • At præsentere dem for omverdenen via studieture og virksomhedsbesøg
  • Kost, motion og søvnhygiejne.

Vi har til huse i Serritslev på en tidligere fabrik som er indrettet med butik, træværksted, autoservice, e-sportslokale samt et krea-/designværksted. Derudover har vi pedel- og haveservicelinje. Alle værksteder tilbyder OCN-certificerede læringsforløb.

 

Adresse

SEMAISKOLEN
Kalumvej 58
9700 Brønderslev

Forstander

Mathias Caland

Etableret

1996