Parat til Start

Region
Midtjylland
Antal
34 pladser
Botilbud
Nej

Klar til job eller uddannelse

Parat til Start er et tilbud til elever med særlige behov. Elever, som har brug støtte og omsorg til at frigøre ressourcer og se muligheder i egen udvikling og i en fremtid på arbejdsmarkedet.
Skolens målsætning er at hjælpe eleverne hen imod en selvstændig voksentilværelse og at forberede dem til arbejdsmarkedet eller videre uddannelse. Det sker ved, at de opnår større selvindsigt, får blik for egne muligheder og får styrket de faglige, sociale og personlige kompetencer.

Undervisning

Parat til Start tilbyder fag, der udvikler og modner og giver mod til at fortsætte og prøve mere. Vi har fag til hjernen, til kroppen, til sindet, til det sjove arbejde, til det hårde arbejde, fag der styrker fælleskabet og hjertet og fag, der indeholder det hele på en gang. Vi tilbyder undervisning i almene fag; dansk, matematik og samfundsfag. Vi har krop og kost fag, kunstneriske og praktiske fag, vi har valgfag som f.eks. filosofi, svømning og udeliv og vi har temadage og emneuger. Vi tager også på ture og studierejse. En vigtig del af skoleforløbet er erhvervs-praktikker.

Praktik

Vi finder i samarbejde gode og passende praktikpladser, hvor du kan snuse til forskellige jobmuligheder, fordybe dig i arbejdsområder og få kompetencer, der er guld værd at have med, når du engang skal ud at have et job. I praktikker afprøves arbejdsområder og timetal for at finde frem til den bedst mulige beskæftigelse efter forløbet på Parat til Start.
De første praktikker kan være korte og senere praktikker kan være længere perioder. Kontaktlæreren har tæt kontakt til elev og praktiksted i praktikperioden. Erfaring og kompetencer i praktikkerne beskrives efterfølgende.

Bo-undervisning

Bo-undervisning er integreret i mange af vores fag. Her er nogle eksempler: I matematik lærer du at lægge budget og lave regnskab, i samfundsfag lærer du at bruge e-boks, i madlavning lærer du at lave sund mad og madplaner.
Skal du flytte hjemmefra i skoleforløbet, hjælper din kontaktlærer dig med at få afklaret hvad du har behov for af støtte og med at få kontakt til de rette steder, så du kan få en bolig der passer til dig og dine behov.

Udslusning

Vi tilstræber, at du ved, hvad du skal, når forløbet på skolen er slut. Det kan være job, uddannelse eller anden beskæftigelse. For at lette overgangen til det nye, kan du i en periode fortsat have kontakt til din kontaktlærer. Det er også muligt at blive ved med at komme i vores klub om onsdagen.

Er du måske ny elev på Parat til Start i 2023 eller 2024

Er du i gang med at finde et uddannelsessted, så kontakt os gerne. Det er muligt at komme på besøg og der kan aftales en kort skole-praktik for at prøve at være på skolen.

Ring på 86 12 70 13 eller send os en mail på prattilstart@paratilstart.dk, så kan vi lave en aftale.

Adresse

Parat til Start
Frederiksgade 78, B, 4. sal
8000 Århus C

Forstander

Daglig leder: Bente Gillings

Etableret

2002