Lykkegardskolen

Region
Sjælland
Antal
50 pladser
Botilbud
Ja

STU med fokus på dig og dine muligheder

Lykkegardskolen tilbyder Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for unge i alderen 16-25 år med særlige behov. Uddannelsens mål er at styrke den unge i at mestre sit eget liv ved at opnå sociale, personlige og faglige kompetencer.

Vi kan tilbyde dig en aktiv og udviklende hverdag, under åben himmel og med vind i sejlene, i skoven, på marken eller på vandet, med tov, træspåner og værktøj mellem fingrene. Du vil blive mødt af voksne med en forståelse for, at udvikling sker gennem relationer og samarbejde.

I Lykkegardskolens STU kan den unge vælge mellem to linjer:
• Natur og udeliv
• Maritim STU.

ADL – træning: Rengøring, indkøb, lave varmt mad, servering af frokost, tøjvask, tilegne sig viden om god køkkenhygiejne. Hjælp til økonomi – budget, lønsedler, skattemappe, Mit-id, digital post. Hjælp til kontakt læge og tandlæge, offentlige instanser mm.

Natur og udeliv: Vi laver bål/madlavning over bål, snitter og flækker brænde, både i bålhytte og ved shelterpladser. Eleverne lærer om plante og dyreliv. Forståelse for naturen og hvordan man kan bruge den, på en god og hensynsfuld måde.

Grøn linje: Vedligehold af have, dyrkning af grøntsager – fra jord til bord, plantelære.

Sport og bevægelse: Vi træner forskellige sportsgrene og laver øvelser/lege både i hallen, på udendørsbaner og på træningsstier i naturen.

Håndværk og kreativt værksted: Mindre håndværksmæssige opgaver, genbrugskunst og forskellige kreative opgaver.

Seksualitet og følelsesliv: Vi støtter eleven i forståelse af seksualitet, sunde grænser, kroppens udvikling, kæreste- og følelsesliv. Eleven får mulighed for at styrke sit selvværd, som er fundamentet for alle aspekter i livet.

Cykelværksted: Istandsætte og vedligeholde cykler.

Optagelser og pladser:
Hvis du har brug for et sted at bo under din STU, er der også mulighed for det.

Speciale:
Vores fokus er samarbejde og fællesskab, der er vigtige parametre for din videre udvikling og uddannelse.

Adresse

Lykkegardskolen
Hovedgaden 2
4420 Regstrup

Forstander

Astrid Barslund

Etableret

2010