KLAR TIL START

Region
Hovedstaden
Antal
150 pladser
Botilbud
Nej

KLAR TIL START som STU er et særligt tilrettelagte forløb til dig med autisme spektrum forstyrrelse, som gerne vil have et rigtigt arbejde. I KLAR TIL START er du sikret en varig fastansættelse i en privat virksomhed, når du har gennemført forløbet. Det lykkes for over 70%.

Vi samarbejder med en række store, danske virksomheder over hele landet, primært inden for detailhandlen. Hele forløbet eller en stor del af det foregår på en almindelig arbejdsplads. Ofte vil det være på det samme arbejdssted, hvor du senere bliver ansat.

Hele vejen igennem har du en personlig vejleder med dig, som giver dig hjælp og støtte, mens du lærer din nye arbejdsplads og arbejdsopgaver at kende. Sammen med din vejleder finder du ud af, hvad du er særligt god til, og hvilke ting, du har brug for ekstra hjælp til. Du lærer også at håndtere personlige og sociale udfordringer, så du får lettere ved at fungere på din arbejdsplads.

KLAR TIL START som STU kan gennemføres på flere måder, afhængigt af, hvad der passer bedst til dig:

  • Kombiner virksomhedstræning og skoleophold igennem hele forløbet.
  • Gennemfør hele STU-forløbet i KLAR TIL START-træningsvirksomheden.
  • Begynd i skoleophold (fx 6-12 måneder) og afslut i træningsvirksomhed.

Når du begynder på forløbet, har du garanti for at blive fastansat, efter forløbet er gennemført. Du bliver ansat i en stilling, som er skræddersyet til dine evner og personlighed, og for de fleste giver det stor tilfredshed i det nye job. 96% af alle, der har gennemført KLAR TIL START siden begyndelsen i 2013, er stadig i job.

Læs mere på: www.klartilstart.dk/klar-til-start-som-stu/

 DER ER FOKUS PÅ DET MAN KAN
Det at du har en personlig vejleder fra start af, som er med dig hele vejen og hjælper dig med at finde udaf, hvad du kan finde ud af, dét er hele essensen af KLAR TIL START. På andre uddannelser, jeg har gået på, har jeg oplevet, at man som autist selv skulle finde ud af det. Jeg vil gerne kalde det uddannelsesforløb, for jeg føler, det er mere værdigt, i forhold til de mange der har været inde over. Men selv kalder jeg det nok et træningsforløb eller et vejledende forløb, fordi man lærer de ting, man har brug for at vide.

- Christian Gundersen, 25 år fra Holbæk

Butiksassistent, ambassadør for KLAR TIL START.

Adresse

KLAR TIL START
Lerhøj 7
2880 Bagsværd

Forstander

Britta Bak

Etableret

2013