KaffeFair STU

Region
Nordjylland
Antal
30 pladser
Botilbud
Nej

KaffeFair STU kombinerer praktisk oplæring i køkken/kantine med undervisning i almene fag og vejledning i hverdagsliv. Vores tilbud favner unge fra 16 til 25 år med faglige, personlige og/eller sociale udfordringer, som ikke har mulighed for at gennemføre en ordinær uddannelse. Eksempelvis unge med kognitiv eller social funktionsnedsættelse.

Det særlige ved STU hos KaffeFair er, at det ikke er ”noget vi leger”. Vi giver den unge personlige, faglige og sociale kompetencer, der har værdi på arbejdsmarkedet. Den unge bliver afklaret i forhold til ordinær beskæftigelse, skåne/ flexjob eller videre uddannelse.

Optagelse og pladser:

  • Løbende optag
  • 30 pladser
  • Undervisning i små hold og sidemandsoplæring.

Speciale:

Hos KaffeFair får den unge oplevelsen af at være del af et fællesskab og et ungdomsmiljø, hvor vi arbejder med at styrke de sociale kompetencer og udvikle social identitet gennem samarbejde og kommunikation i køkkenarbejdet. Vi opstiller øvebaner i jobtræning inden for Almen køkkenfag – Bageri – Café, salg og service. Beviser der kan opnås:

  • Hygiejnebevis
  • Baristakursus
  • Eksamensbevis i FVU dansk/matematik

Jeg er blevet god til at snakke mere og sige, hvis der er noget, jeg gerne vil lave i køkkenet. Jeg er også mere over det hele nu, end jeg var i starten, hvor jeg kun ville lave salater. KaffeFairs STU passer godt til mig, fordi i et køkken tager opgaverne så lang tid, som de nu gør. Måske er jeg lidt langsommere end de andre, men sådan er det jo.

– Sissel, tidl. STU-elev.

I KaffeFair mener vi, at alle har ret til en uddannelse. Her oplever du et miljø med stor mangfoldighed og tryghed i hverdagen. Vi tænker social træning ind i alle arbejdsområder og skaber mulighed for at danne nye venskaber. Alle bidrager til, at hverdagen fungerer og har medindflydelse på processerne i det at drive kantine, café, restaurant.

Vi udarbejder en uddannelsesplan sammen med dig, dine forældre og UU-vejleder. De første 12 uger af STU-uddannelsen vil du beskæftige dig inden for alle områder i køkkenet, hvorefter der vælges mellem de tre faglinjer. På alle faglinjer arbejder vi med sidemandsoplæring. 

Almen køkkenfag: Du lærer om det praktiske i køkkenet; at udvælge og klargøre råvarer til brug i tilberedning af kolde og varme retter, læring om vareindkøb, afrydning/rengøring, hygiejne og kontrol af varer. Målet er, at du bliver i stand til at håndtere travle perioder og evner et godt samarbejde med de kolleger, der servicerer cafeens gæster.

Bageri: Du lærer om bageriets råvarer, dejproduktion og fremstilling af brød og kager. Du kan lærer grundteknikker, og bliver introduceret til både gamle håndværkstraditioner og moderne teknikker. Bageri er et detaljeorienteret fag, hvor der arbejdes struktureret. I bageriet arbejder vi med at følge en opskrift og med præcisionsarbejde.

Café, salg og service: Du lærer om tjenerfagets faglige elementer med kundeservice og betjening af gæster som høj prioritet. Men også om kassebetjening, servering, opfyldning, afrydning og rengøring. Der er mulighed for at arbejde med baristateknikker. Du opnår overblik i forhold til cafeens gæster og lærer at samarbejde med det øvrige køkken.

STU-forløbet kombineres med temabaseret undervisning i fag, der fremmer din mulighed for et aktivt voksenliv: Bo-undervisning, Dannelse, Sundhedsfag, FVU-undervisning i dansk, matematik og engelsk samt eksterne praktikker.

KaffeFair er en professionel, hjertevarm socialøkonomisk virksomhed. Det betyder, at vi er ”non-profit”, og arbejder for at fremme beskæftigelse og unges mulighed for uddannelse. Et eventuelt overskud geninvesteres i vores formål. KaffeFair har køkkener i Aalborg, Aalborg Øst og Vodskov. Vi vurderer sammen, hvilket køkken der er bedst for dig.

 

Adresse

KaffeFair STU
Strandvejen 19
9000 Aalborg

Forstander

Bjørn Salling

Etableret

2012