Hestehavegaard Stu

Region
Sjælland
Antal
8 pladser
Botilbud
Nej

Hestehavegaard stu er for normaltbegavede unge mellem 16-25 år, med autisme og/eller psykisk sårbarhed, der med støtte kan fungere i et mindre fællesskab.
Da Hestehavegaard STU er et mindre tilbud, er skolen særdeles egnet til unge, der har svært ved at gå i andre skoletilbud.

Den typiske elev kan have svært ved at mærke sig selv, sætte grænser på egne vegne og have kontakt til sig selv og sin jeg-følelse. 
Samværet med hesten har en afstressende virkning på de unge og derved skabes det psykiske overskud, der skal til for at lære noget.
Gennem samværet med hesten, får den unge mulighed for at øve sociale relationsdannelser ved at danne makkerskab med hesten. Hesten stiller ikke krav eller har forventninger og de lærer os at være i nuet. 

På Hestehavegaard stu tilbyder vi en 3-årig hesteuddannelse. Man behøver ikke at være rytter eller have interesse for ridning for at være elev her, men det forudsætter at der er interesse for heste og natur.

Udover pasning og pleje af hestene, har vi høns, kaniner og grise der skal passes. 

Vi har også egen køkkenhave og frugtplantage, som vi passer og en ugentlig jord-til-bord dag, hvor vi har fokus på hvor maden kommer fra og hvordan den kan tilberedes.
Vi har ridehus, ridebane, stalde og lækre ridestier til rådighed.
Her har vi særligt fokus på forudsigelighed, struktur, planlægning og gentagelse. For at give eleven de bedste muligheder for tryghed, læring og udvikling.
Og så har vi det bare virkelig hyggeligt:)

Optagelse og pladser:

Vi har løbende optag. Her prioriteres et mindre miljø og her er plads til 8 elever.

Speciale:

Autisme, ADHD, angst, psykisk sårbarhed

Adresse

Hestehavegaard Stu
Fællesvej 3
4653 Karise

Forstander

Julie Schwartz

Etableret

2002