Grennesminde i Tåstrup

Region
Sjælland
Antal
120 pladser
Botilbud
Ja

Alle har ret til en kollega

På Grennessmindes STU tilbyder vi uddannelse på otte værksteder, der arbejder med mad, brød, planter, dyr, træ og metal. Alle værksteder drives som socialøkonomiske virksomheder med økologi og kvalitet i højsædet, og inden for områder med gode jobmuligheder. Vi lægger vægt på, at den unge bliver en del af en rigtig virksomhed, der sælger produkter eller services til vores mange kunder både private og erhverv som fx Zoo og Folketinget.

Vi driver en økologisk cafe, bageri, gartneri, har besøgsdyr og arrangerer events. Hver dag besøger 50-100 kunder vores naturskønne område ved Taastrup. De unge er en naturlig del af arbejdsfællesskabet og indgår i hele processen fra planlægning, produktion, kundekontakt og salg. På dyreholdet trænes de fx i alt fra dyrenes pleje til besøgstjeneste og ponyridning til børn.

De unge er fra første dag med til at bestemme, hvilket værksted de ønsker at arbejde på. De har en fast værkstedsleder, som løbende samarbejder med den unge om delmål, faglig udvikling og valg af ekstern praktik. Den tætte relation mellem elev og værkstedsleder giver ekstra ro og tryghed til at finde sit eget ståsted og mod til at udvikle sig.

På Grennessminde har vi stor succes med vores beskæftigelsesrettede fokus, som sikrer at alle vores unge kommer videre i varigt job, EGU eller hjælpes ind i et andet relevant forløb.

Ungemiljø

På Grennessminde vægter vi det gode ungdomsliv med udgangspunkt i de unges interesser, ønsker og drømme. Derfor varierer vores tilbud af valgfag og kurser efter hvilke unge vi har, fra e-sport til hesteridning.

Vi vægter et sundt og givende fælleskab på tværs af fag og ståsted, blandt andet gennem idræt, fælles spisning, fritidsklub, hyggelige fester og fællesture.

Hos os er det muligt at bo i Grennessmindes centralt placerede botilbud og dermed få uddannelse og botræning i et samlet tilbud.

 

Tilbud

  • Særligt tilrettelagt uddannelse til unge med mentale, psykiske og lettere fysiske funktionsnedsættelser, autismespektrumforstyrrelser, kognitive, sociale og emotionelle udfordringer
  • LAB og beskyttet beskæftigelse
  • Valgfag i dansk, matematik, ordblindeundervisning, it, teori til B-kørekort m.m.

Optagelser og pladser

  • 120 pladser/40 unge årligt
  • Løbende optag og mulighed for prøvepraktik
  • Botilbud tilknyttet

Speciale

Håndens arbejde fordelt på fire faglinjer:

  • Grøn linje: Gartneri, Dyrehold og Grøn service
  • Salg og servicelinje: Café Væksthus
  • Håndværkslinje: Smedfabrik og tømrerværksted
  • Madlinje: Det nye køkken og Det økologiske bageri

Adresse

Grennesminde i Tåstrup
Taastrup Hovedgade 175
2630 Taastrup

Forstander

Hanne Danielsen

Etableret

1984