Fonden Grantoftegaard

Region
Hovedstaden
Antal
18 pladser
Botilbud
Nej

Målgruppe

Grantoftegaard er for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab med højt til loftet og bred læring. Vores elever kommer med forskellige udfordringer fx generelle indlæringsvanskeligheder og/eller ordblindhed, lette eller moderate kognitive udfordringer, udviklingsforstyrrelser eller psykiatriske diagnoser.

Vi er dog mest optaget af, at der er det rette match mellem os, dine ønsker og behov. 

Om Grantoftegaard

Grantoftegaards bynære økologiske landbrug er rammen for vores STU, og giver dig mulighed for en dagligdag helt tæt på dyr, natur, fødevarer og maskiner. Vores STU er sammensat af praktik i et rigtigt arbejdsmiljø og dage med undervisning, som er med til at sikre, at du udvikler dig hele vejen rundt.   

Du får fra start en fast vejleder, som følger dig igennem hele uddannelsen. Vi arbejder sammen ud fra dine mål her og nu og for din fremtid.

Et motiverende arbejdsfællesskab

På Grantoftegaard er du i intern praktik i vores faglige afdelinger. Vi sikrer dig et rigtigt, men trygt arbejdsmiljø tæt på natur, dyr og fødevarer med meningsfulde opgaver, hvor du har mulighed for at lære udenfor et klasselokale.

En del af din STU er også praktikker i andre virksomheder ud fra dine interesser eller hvad du brænder for. 

Praktikkerne hjælper dig til at finde dine styrker, og til at blive klar på dine ønsker, mål og din plan for job og uddannelse efter endt STU.

Dansk, matematik og certifikater

Flere af vores elever har mindre gode erfaringer med skolegang, og mangler at afslutte afgangsprøverne.

Det er vores erfaring, at alle - under de rette forhold - kan lære mere. Du kan derfor modtage undervisning i dansk og matematik, hvor vi tilpasser undervisningen til dig. Du kan her blive ført til FVU prøver, som svarer til bestået 9. klasse niveau, og er adgangsgivende til erhvervsuddannelserne. Du skal nemlig have de bedste forudsætninger med dig, for at komme videre i uddannelsessystemet eller bare blive bedre til hverdagsdansk og -matematik.

På Grantoftegaard har du også mulighed for at tage forskellige andre certifikater, som giver mening i forhold til dine mål. Fx traktorkørekort, hygiejnebevis, motorsavsbevis, førstehjælpskursus mv.

Personlig udvikling og almen dannelse

Gennem oplysende og praktisk undervisning, de gode spørgsmål og snakke, arbejder vi med emner, som klæder dig på til at tage de gode valg for dig selv.

Vi har temaundervisning, hvorigennem du får mulighed for, sammen med de andre elever, at blive klogere på at bo selvstændigt, samfundet du lever i, dig selv og begreber som selvværd og identitet.

Vi får også med mellemrum besøg af gæsteundervisere og oplægsholdere, som ved en masse om bestemte emner. 

Socialt samvær er også på skemaet, og med de månedlige fredagscaféer og tilbagevendende årlige begivenheder er fællesskabet altid i fokus. 

Optagelse og pladser

  • Uddannelsesstart er i august og januar, men der er altid mulighed for løbende optag.
  • For rundvisning eller gratis prøvepraktik – kontakt os her
  • Der kan gå op til 18 elever på STU skolen, vi er i alt op til 50 deltagere på gården i forskellige tilbud
  • Frokost er inkl. i tilbuddet

Læs mere på www.grantoftegaard.dk følg os på Facebook Instagram LinkedIn

Adresse

Fonden Grantoftegaard
Pederstrupvej 69
2750 Ballerup

Forstander

Maria Pagels

Etableret

2001