FGU Vestegnen STU

Region
Hovedstaden
Antal
25 pladser
Botilbud
Ja

FGU Vestegnen STU tilbyder en treårig uddannelse for dig, som har behov for tid, rum og tålmodighed for at nå dit fulde potentiale. Vi hjælper unge med særlige behov på vej mod et aktivt, selvstændigt og indholdsrigt voksenliv.

På FGU Vestegnen STU har vi tid, plads og støtte til at støtte dig i at blive klar til videre arbejde eller uddannelse og til at bo selv.  Vores hverdag udfolder sig i kulturhusene Brønden og Kilden i Brøndby, hvor vi hjælper med hverdagen i kulturhusene, f.eks. i café, køkken og ved events. I kulturhusene ligner hverdagen en helt almindelig arbejdsplads, hvor vores unge er med til alle aspekter af arbejdet.

Vi har specialiseret os i samarbejde med lokale virksomheder omkring et godt erhvervsrettet tilbud til dig. Vi har et bredt og varieret netværk af praktiksteder, som sikrer at du har mulighed for at opnå værdifuld erfaring i et job eller fag, som passer dig. Det kan du bruge når du skal videre efter endt STU.

Optagelse og pladser:

  • FGU Vestegnen STU har løbende, typisk med større optag i januar og august. Eleverne optages typisk fra de syv kommuner med Vestegnen, men vi samarbejder også med kommuner i andre dele af Storkøbenhavn.
  • 25 pladser
  • Vi har tilknyttet en botræningslejlighed, som du kan flytte ind i under din uddannelse og øve dig i at bo selvstændigt med støtte fra en botræner. Man bor typisk i lejligheden i 3-4 måneder.

Speciale:

Skolen er kendetegnet ved at vores dagligdag er på en rigtig arbejdsplads. Vi er en vigtig del af både det kollegiale, driften og ansigtet udadtil på kulturhusene. Du bliver afklaret med hvilke jobmuligheder du har og hvilke arbejdsopgaver du trives bedst med.

EN RIGTIG ARBEJDSPLADS: Vores dag starter kl. 8, hvor vi spiser morgenmad i de små grupper, som vi arbejder i. Vi er typisk delt op i mindre grupper af 4-5 elever, som arbejder tæt sammen med én lærer omkring de arbejdsopgaver, som dagen i kulturhuset byder på fx at lave kaffe, gøre kage og boller klar til en buffet, klare afrydning og opvask eller hjælpe til med sceneopbygning. Mens vi arbejder, lærer vi – forstået på den måde at vi både lærer praktisk ved at gøre tingene og ved at flette den faglige undervisning ind i de værksteder/arbejdsteams vi har. På den måde lærer vi f.eks. matematik i køkkenet, når vi skal gange en opskrift op eller halvere den. Det har vi gjort, fordi de fleste af vores elever lærer bedre, når de arbejder, end når de sidder på en stol foran en tavle – og vi har en rigtig god stemning og god energi i vores små arbejdsteams.

OVERGANGSSTØTTE: Overgange er svære. Her skal der være en tryg, fast voksen, der har tid til at hjælpe med at fange rytmen i det nye . Vi er meget opmærksomme på de overgange, vores unge kommer ud for i tiden hos os, fx ny bolig, nyt job eller nye tiltag i hverdagen – og ikke mindst i den første tid efter de stopper hos os. Derfor er overgangsstøtte et gennemgående tema hos os, hvor vi hjælper med at få fast grund under fødderne på din uddannelse, praktiksted eller job.

ELEVUDTALELSE: “Jeg har virkelig lært meget og især at føle mig tryg i det sociale. Jeg tror det var derfor mit praktiksted tilbød med et job efter STU. Jeg var ret stolt, da jeg skulle fortælle mine forældre at jeg havde fået et rigtigt job” - Christian, tidligere elev på FGU Vestegnen STU.

 

Adresse

FGU Vestegnen STU
Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand Centrum 60
2605 Brøndby

Forstander

Hanne Fischer

Etableret

2007