Efterskolen Helle

Region
Midtjylland
Antal
25 pladser
Botilbud
Ja

STU på Danmarks sejeste specialefterskole
Efterskolen Helle har udbudt stu-uddannelsen siden 2007. Vi har omkring 125 efterskoleelever med generelle indlæringsvanskeligheder, fx autisme, adhd, kognitiv funktionsnedsættelse eller tilknytningsforstyrrelser. Derudover har vi plads til 25 stu-elever, der næsten alle har været efterskoleelever et år eller to. Nye stu-elever oplever derfor et stærkt og sundt ungdomsmiljø, hvor kendte og tydelige rammer, stærke relationer og positive forventninger til eleverne er i højsædet.

Eleverne bor i små enheder med 3-5 elever. 2-3 huse udgør tilsammen en kontaktgruppe, der i løbet af ugen har praktiske opgaver og måltider sammen.

Gode smil og tydelighed
STU-eleverne møder et mindre team af dedikerede lærere, der alle både underviser i dagtimerne og møder eleverne eftermiddag/aften/weekender. Hovedparten af kontaktlærerfunktionen foregår i teams, hvilket sikrer en høj grad af robusthed og stabilitet.

Den bredere personalegruppe tæller både efterskolens lærere samt det tekniske og administrative personale, der alle har med stu-eleverne at gøre i det daglige. Alle er klædt på til at møde de unge på en måde, som både skaber varme og hjælper eleven fra pressede situationer og videre i dagens program. De unge mødes med tydelighed, både i struktur og relation.

Mål og metoder
STU-elevernes ophold på skolen har afsæt i efterskolelivets værdier og ordensregler. Vi ønsker at eleverne passer på fællesskabet og deres rolle som forbilleder for de yngre elever. Vi ønsker at eleverne tør stå ved og forfølge egne mål og drømme. Og vi hjælper dem til at sætte sig ud over de mentale begrænsninger, som mange har lært at knytte sig til. Hos os bliver elevernes fællesskab, sociale samspil og den positive selvforståelse således centralt for deres evne til at udvikle sig.

Elevens dagligdag skal gerne fyldes af interne eller eksterne praktikker, som ofte giver et boost til den unges identitet, fremtidstro og følelse af ro og retning i tilværelsen. Målet for alle vores elever er, at de kan klare sig selv i egen bolig og at de er selvforsørgende. Ofte kommer vi ikke helt i mål, men til gengæld glæder vi os over at vi kom længere end eleven selv troede muligt.

Tilbud
● STU
● Botilbud (Fx efter SEL §107, SEL §66, SEL §85 o.lign.)
● Rammesatte fritidsaktiviteter alle hverdage, aftener og weekender
● Efterværn
● Mulighed for at starte som efterskoleelev
● 25 pladser (få ledige pladser til 2021/22)

Speciale
Du er del af et sundt og stærkt ungemiljø omkring Danmarks sejeste specialefterskole.
Du lærer at klare hverdagen og venskaberne bedre. Du vænner dig til, at du kan mere end du troede. Og du oplever, at et arbejde er sjovere og mere lærerigt end at sidde på en stol.

Kontakt
Poul Bang er skolens forstander og træffes på forstander@efterskolenhelle.dk eller via skolens hovednummer, som er 86 38 44 66.

 

Adresse

Efterskolen Helle
Dyrehavevej 28
8500 Grenaa

Forstander

Poul Bang

Etableret

1991