Djurslands Folkehøjskole

Region
Midtjylland
Antal
50 pladser
Botilbud
Ja

På Djurslands Folkehøjskole har vi siden 2002 tilbudt højskoleophold og STU til elever med udviklingshæmning.

Højskoleliv

Vores højskolemiljø er kendetegnet ved socialt samvær, interesse for livet og verden, og stor rummelighed i forhold til elevernes individuelle behov. En stor del af STU elevernes undervisning foregår sammen med de øvrige højskoleelever, og en mindre del i separate grupper.

Faglighed

Skolen har 3 hovedlinjer: Musik, Kunst og Friluftsliv. Linjerne kan kombineres med valgfag som Design, It, Værksted, Motion og ”Den slanke linje”. Vores fokus er på praktiske fag, modning og selvstændighed, så det er ikke en forudsætning at kunne læse.

Udfordringer og tryghed

På højskolen fokuserer vi på det hele menneske – ikke på handicappet. Vi skaber et trygt univers, hvor man kan være sikker på, at der er nogen til både at skubbe bagpå, hvis der sker for lidt, og nogen til at gribe, hvis der sker for meget.

Fra ung til voksen

Hvad enten det er første gang eleven skal hjemmefra, eller det er at komme videre fra efterskole/STU, forbereder højskolen eleven til voksenlivet.

Eleverne har større frihed og får lov at stå på egne ben, men er stadig i trygge og faste rammer. Et højskoleophold forbereder eleverne til et så selvstændigt liv som muligt i bofællesskab eller i egen lejlighed.

Om det er første gang eleven flytter hjemmefra eller om det er at komme videre fra efterskole, er højskolen en forberedelse til at flytte hjemmefra.

Her bliver alle set og hørt

”… selvom jeg indimellem godt kan savne mine forældre, så har jeg det rigtig godt. Det fortæller jeg dem også i telefonen.”

Ditte, 1. års elev

”Af alt det vi har prøvet, så er højskoleopholdet det bedste og mest meningsfulde.”

Mor til Michela, 2. års elev

Tilbud

  • Højskoleophold som forberedelse til at tage STU
  • Tag en hel STU eller dele af den på højskole
  • Højskoleophold som overbygning til STU, for at blive klar til at gå videre i livet

Optagelse og pladser

15 STU / 50 Højskole-pladser

Start januar og august

Skolen fungerer som en kostskole, hvor man bor på højskolen

Speciale

Vi har stor erfaring med mennesker med udviklingshæmning og Downs Syndrom

STU på en højskole giver venskaber, fællesskab, socialt samvær og masser af aktiviteter udenfor den normale undervisningstid

Adresse

Djurslands Folkehøjskole
Drammelstrupvej 15
8400 Ebeltoft

Forstander

Heidi Vølcker

Etableret

2002