Djurslands Folkehøjskole er en højskole med fokus på unge med særlige behov og for mennesker med udviklingshandicap. Med fællesskab som én af de vigtigste grundsten, har du mulighed for udvikling, faglig fordybelse og oplevelser for livet.
Aktiviteterne med ungegruppen på højskolen handler udover relevant undervisning bl.a. om daglige gøremål og aktiviteter. Almindelig Daglig Levevis (ADL) handler om at klare så mange praktiske gøremål som muligt. Eksempelvis at overholde aftaler med venner eller personale, følge et skema, gøre rent på værelset og madlavning. Her bliver du klædt på til bedre at kunne klare et selvstændigt voksenliv. Vi tilbyder også studieture, hvor vi støtter eleverne i at dyrke fællesskabet udenfor de kendte rammer
De fleste af vores faciliteter er handicapegnede. De fleste elever bor på dobbeltværelser med en værelseskammerat, men vi har også enkeltværelser. Vi har desuden et mindre antal værelser med plads til kørestol på toilettet.
Det er den kommune, du bor i, der bevilger paragraf 83 og 85, hvis man har behov for støtte - enten pædagogisk eller omsorg.
Vores tilgang
- Vi støtter eleverne i at indgå i et fællesskab og at være selvstændige i hverdagen. Djurslands Folkehøjskole er et sted, hvor alle bliver set og hørt. Vi sørger desuden for gode oplevelser, der giver minder for livet.
Elevudtalelser
- Personalet på højskolen ser potentialet i os elever. De ser muligheder frem for begrænsninger. (Julie)
- Jeg tog på højskole for at dyrke mine interesser, og for at blive en del af et fællesskab. (Morten)
Alle elever vælger ét af vores 3 linjefag:
- Musik: Vi spiller og synger sammen – både kendte og selvskrevne sange. Vi tager også ud og hører musik. Derudover optræder vi selv, bl.a. på Sølund Musikfestival.
- Kunst: Vi laver bl.a. tryk, keramik, collager, maler akvareller og meget mere. Derudover tager vi på kunstudstillinger og ture ud af huset.
- Idræt & Friluftsliv: Vi bruger naturen til udfordringer, træning og oplevelser. Vi cykler, spiller hockey, tager på sheltertur, laver mad over bål og meget mere.
Derudover kan man vælge mellem en række valgfag eller tage vores Dans & Teater uddannelse, som er for dig, der elsker dans og teater og gerne vil arbejde seriøst med skuespil, koreografier m.m.
Vi har morgensamling og faget Højskoleliv, hvor forskellige temaer bliver vendt for at sikre, at vi forholder os til den verden, vi lever i. Det kan være politik, demokrati, eller hvordan vi opfører os overfor hinanden, når vi er kærester.
Stu på højskolen
- Der er undervisning mindst 21 timer om ugen og det dækker over linjefag, valgfag og ungeundervisning.
- Som stu-elev får du ungeundervisning og boundervisning (ADL). Alt dette er, sammen med fællesskabet på højskolen, med til at udvikle dine personlige, sociale og faglige kompetencer til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt.
Omgivelserne
- Højskolen har sportsbane, bålpladser, shelters samt en gangsti på 1 km, som eleverne går deres morgentur på. Med beliggenhed i et natursmukt område på Djursland, tager vi på mange ture til nærliggende oplevelser, eksempelvis Ree Park, Mols Bjerge eller Aarhus.
Tilbud
- Djurslands Folkehøjskole er en højskole for alle – også dig med et udviklingshandicap eller andre udfordringer. Du skal være fyldt 17½ år.
- En af de store fordele ved at tage stu på en højskole er, at du bor på skolen med de andre elever og får et sammenhængende hverdagsliv, når du ikke skal tænke på transporten mellem skole og hjem.
- Du lærer at tage ansvar for dig selv og dine handlinger samtidig med, at du får hjælp og støtte fra skolens personale og de andre elever. Sammen kan vi mere.
- Der er mulighed for at komme på studieture, bl.a. en uge til udlandet.
- Holdstart: 5. januar 2025, 10. august 2025, 4. januar 2026 samt mulighed for løbende optag med 50 pladser.
- Du bor på højskolen under dit ophold. Dette er med undtagelse af nogle få hjemrejseweekender. Der kan være delvis egenbetaling, hvis din kommune ikke dækker kost og logi.
