ConCura STU

Region
Sjælland
Antal
40 pladser
Botilbud
Ja

Ungdomsuddannelse - målrettet ressourcer og behov

ConCura STU er målrettet unge i alderen 16-25 år med psykisk sårbarhed og autisme samt unge med en særlig interesse for det maritime erhverv.

 ConCura STU kan tilbyde unge med særlige behov en 3-årig ungdomsuddannelse, der tager udgangspunkt i de studerendes individuelle ressourcer, potentialer og behov.

Vi sammensætter til hver elev et individuelt forløb bestående af en passende blanding af fagundervisning (dansk, matematik og engelsk) og linjefagsarbejde.  STU-forløbet kan afsluttes med en uddannelsesopgave eller et individuelt tilpasset udvalg af FP9 afgangsprøver.

På ConCura STU kan du på de forskellige linjefagsværksteder blandt andet lære at bygge, lave mad, reparere biler og maskiner eller vedligeholde haveanlæg. Du får lov til at fordybe dig og blive dygtig inden for dit valgte linjefag.

Linjefag, du kan uddanne dig indenfor:

Den Maritime linje

om elev på ConCura STU, kan du blive en del af besætningen på Galeasen Hjalm – et 2-mastet sejlskib fra 1901 med 8 sejl. Du får mulighed for at lære både at sejle og vedligeholde det flotte træskib, og du er med til som skibsgast at modtage de gæster, der hvert år sejler med på Hjalms erhvervs- og skoletogter.

I samarbejde med Kystliv Holbæk har ConCura STU sammensat et maritimt uddannelsesforløb med særligt fokus på kystfriluftsliv, maritime håndværk, fiskeri og sejlads.

Den Maritime Linjes skoleundervisning i dansk, matematik og engelsk tager udgangspunkt i de praktiske, maritime arbejdsopgaver, fx beregninger i forbindelse med skibsbyggeri, formidling af kystlivshistorie, viden om grundlæggende sejladsfærdigheder, navigation, søsikkerhed og meteorologi m.m.

Livet til søs er fantastisk, og man bliver en del af et tæt fællesskab. Da der er begrænset plads på et skib, og fordi mange arbejdsopgaver er afhængige af flow og samarbejde, har fællesskabet brug for aktiv deltagelse og engagement fra alle. Du træner således dine sociale færdigheder, justerer din tolerancetærskel og lærer at løse uenigheder.

Byg, bolig og anlæg

Her får du mulighed for at få et fagligt og praktisk kendskab til håndværksfagene tømrer, VVS og murer. Du lærer gennem reel produktion og fremstilling i forbindelse med byggeri, ejendomsservice og anlæg af udearealer.


Motor og mekanik

Der arbejdes her med reparation, servicering og teknisk indsigt i fx knallerter, ATV’ere, biler og motoriserede haveredskaber. Vælger du dette linjefag, lærer du at følge en teknisk brugervejledning og nørde med at få mekanikken til at fungere.

Mad og ernæring

I vores store industrikøkken vil du indgå i produktion af måltider til hverdag og fest. Du vil være med til at hente madvarer i egen køkkenhave samt i lokalområdet, hvilket giver indsigt i processen fra jord til bord.  Undervejs får du unikke madoplevelser og lærer basisteori om fødevarer, ernæring og hygiejne.

 Jordbrug og gartneri

Frisk luft og jord under neglene får du masser af, når du både teoretisk og praktisk skal arbejde med natur, planter og evt. dyr. Du kommer til at deltage i skovrejsning, etablering af friluftsområder, dyrkning af grøntsager, vedligehold af udearealer og lignende.

Dit linjefag suppleres med træning i Almindelig Daglig Levevis

Her handler det om at lære at klare så mange praktiske gøremål som muligt, fx i forbindelse med økonomi, tøjvask, hygiejne og motion. Du lærer metoder og teknikker, der giver dig nye kompetencer og hjælper dig til at holde overblik over din dagligdag.

Praktikmuligheder

Vi samarbejder med lokale virksomheder og institutioner, hvor du har mulighed for at komme i praktik. Sammen finder vi den praktikplads, der passer dig, og vi støtter dig tæt hele vejen gennem praktikforløbet. Det er også muligt at komme i praktik internt i en af ConCuras afdelinger.

 Optagelse og pladser:

  • Der er løbende optagelse på ConCuras STU-uddannelsen, så længe der er ledige pladser.
  • Der er i alt pt. 40 pladser, fordelt på de 5 linjefag.
  • Mulighed for botræning, se www.concura.dk/botraeningen

Fællesskab og ungdomsliv

Vi hjælper dig med at træne sociale færdigheder og at håndtere konflikter ud fra metoden ART. Læs mere om ART på ConCuras hjemmeside, www.concura.dk.

Sammen planlægger vi spillearrangementer, fester, bowlingture og filmaftener i vores egen biograf. Din trivsel og livsglæde ved samværet med andre mennesker er vigtig for dig og for os.

Pædagogik

Hos ConCura vægter vi relation og et grundigt kendskab til den unge højt, og vi ser charmen i forskelligheder. Gennem nære relationer tages højde for den unges virkelighedsopfattelse, normer, værdier og holdninger. Vores normering gør det muligt at arbejde i små hold, hvor forudsigelighed ligger til grund for udvikling og kognitiv modning.

Adresse

ConCura STU
Ringstedvej 239
4300 Holbæk

Forstander

Randi Hoffmann

Etableret

2012