AspIN

Region
Syddanmark
Antal
50 pladser
Botilbud
Nej

AspIN er uddannelse med sigte på job til dig, der har en gennemgribende udviklingsforstyrrelse – fx Aspergers Syndrom, ADHD eller OCD.

Du får undervisning, som hjælper dig i lige præcis dine udfordringer. Vi tilpasser altså indholdet til dine behov. Og retter uddannelsen mod dit drømmejob.

På AspIN-forløbet får du et fagområde, et personligt udviklingsområde og en praktik. Det tager alt sammen udgangspunkt i dig; dine evner, interesser og kompetencer.

AspIN er sammentrækningen af Aspergers og Inklusion – fordi vi har fokus på din personlige udvikling og inkluderer dig på arbejdsmarkedet.

Vi kombinerer din personlige udvikling med inspirerende oplevelser, socialt samvær og faglige kompetencer – alt sammen, så det passer til dine behov.

Optagelse og pladser:

Der er løbende optagelse. Inden du kan starte på AspIN, skal du til samtale, hvor vi skønner, om du er i stand til at gennemføre forløbet. Du skal som minimum helt eller delvist have gennemført folkeskolens 9. klasses afgangsprøve. Du skal kunne møde til tiden, overholde aftaler og være indstillet på at udvikle dig fagligt og personligt.

Du skal have en diagnose indenfor en gennemgribende udviklingsforstyrrelse samt visiteres via rådgivning fra kommunens rådgivere, fx UU-vejledere og sagsbehandlere.

AspIN finansieres på grundlag af STU og er en betalingsuddannelse. Det er kommunerne, som i de fleste tilfælde bevilliger uddannelsen via STU eller revalideringsbestemmelserne. Du kan ikke modtage S.U. under uddannelsen.

Speciale:

Vi har fokus på dig, der har brug for en særligt tilrettelagt støtte til at komme på arbejdsmarkedet, så du kan udvikle dine kompetencer for fremtiden og blive klar til uddannelse og job.

Vi arbejder med:

  • At du erkender dine ressourcer og begrænsninger
  • At du får kompetencer til at kunne inkluderes i det ordinære uddannelsessystem med større eller mindre grad af støtte, i form af fx SPS eller mentorordning
  • At du får de sociale og personlige kompetencer, der ligger til grund for det gode liv for netop dig. 

Efter AspIN er du klar til at træffe beslutning om din fremtid. Sammen med dig laver vi en handleplan, der indeholder beskrivelse af hvilke former for støtte, du har behov for.

Læs meget mere om AspIN på www.aspin.dk og følg os på Facebook, Instagram og LinkedIn

 

Adresse

AspIN
Boulevarden 48
7100 Vejle

Forstander

Afdelingsleder: Dea Gram

Etableret

2010